Jedete-li autem na dovolenou, nezapomeňte s sebou přibalit autoplachtu

26.02.2012 15:49

Každá dovolená, kterou podnikáte ve vašem autě, vždy představuje určité riziko. Jednak vám může být vaše auto zcizeno nebo se můžete se stát účastníkem dopravní nehody. Také když jedete do zemí s extrémními klimatickými podmínkami, je dobré mít po ruce něco, co výrazně sníží rizikovost klimatických vlivů. A to „něco“ představují právě autoplachty. Jedná se totiž o levný, nicméně dlouhodobě účinný prostředek, jak chránit vaše auto před celou řadou nepříznivých vnějších vlivů.

Chraňte své auto proti slunci

 

Pokud tedy jedete na dovolenou někam k moři, kde převládá horké letní počasí, jsou pro vás autoplachty nutností. Protože nejenom zima dokáže vašemu autu ublížit. Také horké letní slunce vašemu autu rozhodně nepřidá – může se vám přehřát motor a nasedat do auta, které předtím stálo zaparkované na otevřeném slunci, také není kdovíjak příjemné. Autoplachty dokáží vaše auto skrýt před slunečním žárem, a pakliže parkujete například u pláže, tak také před pískem.  Kromě jiného dokáže autoplachta také zmírnit škody po krupobití.

Autoplachty jsou schopny výrazným způsobem snížit riziko krádeže vašeho vozidla. Pakliže je auto správně „zabalené,“ případnému zloději se tak povážlivě prodlužuje doba, než se do vašeho vozidla dostane. A i když vlastníte velice drahé auto, potenciální zloděj si díky autoplachtě vůbec nemusí všimnout, že před ním stojí zaparkovaná skutečně drahá značka.

Pokud tedy cestujete na dovolenou ve svém vlastním vozidle, měly by autoplachty představovat povinnou součást vašeho vybavení.